Historiek

Net na de tweede wereldoorlog richtte Floréan Pardaen de firma op. Het was de verwezenlijking van een jarenlange droom om zelfstandig te zijn. Wegens het totaal gebrek aan kapitaal werd hij verplicht als fabrieksagent zonder voorraad te werken. Na een tijdje kon hij toch een aantal producten op voorraad houden om zijn klanten nog beter te kunnen bedienen. Hierdoor vergrootte zijn zelfstandigheid.

De eerste voorraden waren uitsluitend afkomstig van de fabrieken waarvoor de heer Pardaen exclusief verdeler voor België was. Later startte hij ook met het aankopen en verkopen van aanverwante artikelen voor eigen rekening. Meerdere jaren voerde de heer Pardaen een haast onmogelijk taak uit: hij stond in voor de zakenreizen, het magazijn, de leveringen en verzendingen en de administratie.

In 1971 werd Ferdinand Bogaerts directeur-bestuurder van Pardaen. Samen met zijn echtgenote, Hilda Pardaen, dochter van de oprichter, bestuurde hij het bedrijf. Door een enorme groei zag het bedrijf zich genoodzaakt regelmatig te verhuizen. In 1973 vestigde Pardaen zich in een geschikt gebouw in Vilvoorde. Naast traditionele ijzerwarenhandels begonnen ook doe-het-zelf-zaken te behoren tot het cliënteel.

Deze nieuwe markt vroeg om nieuwe verpakkingsvormen. Vandaag heeft Pardaen nog steeds een eigen verpakkingsafdeling, die het toelaat de klanten op een flexibele manier te bedienen. De verpakkingen worden regelmatig herzien en de concepten worden aangepast om de winkels een zo hedendaags mogelijke uitstraling te geven.

Later kwamen ook de kinderen van Ferdinand en Hilda in het bedrijf, Jeannine en Ivan Bogaerts. Ze werden bijgestaan door hun respectievelijke echtgenoten Erik Dierckx en Marian Bilsen. Onder hun toezicht groeide het bedrijf verder uit. Opnieuw was er de noodzaak te verhuizen naar een groter en moderner gebouw. In 2014 nam Pardaen zijn intrek op de huidige locatie in Kampenhout. Momenteel wordt het bedrijf geleid door Erik Dierckx. Hij wordt bijgestaan in zijn taak door zijn kinderen Jan en Lotte Dierckx, de achterkleinkinderen van Floréan Pardaen. 

 

 

Contacteer ons
T. +32 (0)2 251 13 85
info@pardaen.be
facebook  youtube